România, pe locul 2 în Europa ca număr de specialiști IT. 4 din 10 angajați sunt femei

Numărul de specialiști IT angajați în România a înregistrat o creștere constantă în ultimii ani. Acesta este unul dintre sectoarele cu cele mai mari salarii, dar și cu un grad mare de mobilitate a forței de muncă.

Trei din cinci angajați în IT&C consideră 2024 un an care va aduce schimbări semnificative în industria IT, potrivit studiului “Cum e să lucrezi în IT în 2024”, realizat de platforma de recrutare online bestjobs, în parteneriat cu Orion Innovation, lider global de servicii și soluții IT.

Salariul (30 la sută), posibilitățile de dezvoltare și creștere (20 la sută), flexibilitatea modului de lucru (15 la sută) și pachetul de beneficii (13 la sută) sunt cele mai importante criterii de care țin cont specialiștii în IT în acceptarea unei oferte de angajare. Totuși, 47 la sută dintre respondenți consideră că e mai greu în această perioadă să facă o schimbare profesională.

În România, în august 2023, figurau 240.800 angajați în IT&C. 82 la sută dintre ei aveau până în 34 de ani, potrivit datelor Eurostat. Astfel, România se situează pe locul 2 în Europa ca număr de specialiști angajați în IT și pe locul 5 în rândul țărilor UE ca procent de femei cu studii în IT&C, ce activează ca specialiști IT (29,9 la sută).

Angajații în IT preferă să lucreze remote (89 la sută) măcar câteva zile pe săptămână, însă momentan modul de lucru este împărțit între remote (38 la sută), hibrid (28 la sută) și de la birou (36 la sută). Deși lipsa contactului fizic și a interacțiunii în timp real poate duce la o pierdere a conexiunii umane și la o scădere a nivelului de angajament și coeziune în echipă, o relație bună cu colegii de muncă este considerată importantă de 94 la sută dintre respondenții sondajului.

“Angajații din IT sunt familiarizați cu lucrul remote cu mult înainte să fie adoptat de întreaga piață, datorită specificului activității din acest domeniu. Asta a făcut ca echipele să dezvolte tool-uri și metode de comunicare care să depășească distanța fizică, ca să creeze echipe coezive, unde există diversitate și incluziune. În 2024, avem o piață IT matură, dinamică, care conduce la nivel european ca număr de talente și ca reprezentativitate în rândul femeilor”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Conform studiului realizat de bestjobs și Orion Innovation, pentru angajații în IT, salariul și beneficiile extrasalariale sunt motivele ce-i determină să rămână sau nu la jobul actual. 55 la sută dintre ei așteaptă o creștere de minimum zece la sută a salariului, în acest an. Salariul mediu net pentru un specialist IT junior (0-2 ani experiență) pornește de la 800 euro net și poate ajunge la peste 3.000, în cazul unui specialist IT senior.

În topul beneficiilor pe care le primesc la locul de muncă, ca parte din pachetul salarial, se numără program și mod de lucru flexibil, tichete de masă, acces la servicii medicale private, asigurare medicală, cursuri de specializare și dezvoltare personală. Pe lângă acestea, angajații IT își doresc să primească și al 13-lea salariu, bonusuri de performanță, suport în certificări profesionale, pensie privată sau acțiuni în companie.

“La Orion Innovation România, încurajăm creșterea și dezvoltarea angajaților noștri. Bugetele dedicate pentru cursuri și certificări, programele de formare și oportunitățile de mentorat disponibile vin să susțină o creștere solidă în carieră și contribuie la formarea unei echipe motivate și bine pregătite. Succesul tuturor angajaților este important pentru noi și suntem aici ca să-i sprijinim pe parcurs”, spune Leo Radu, Manager General Orion Innovation Romania.

Întrebați ce îi motivează la locul de muncă, IT-iștii menționează rezultatul pozitiv al muncii lor, satisfacția personală de a reuși ceva nou, posibilitatea de a obține o promovare sau aprecierile superiorilor și echipei îi determină să se implice cel mai mult. Ce îi demotivează și îi face să se îndrepte către o schimbare profesională sunt lipsa unei măriri de salariu, starea de burnout, faptul că munca pe care o fac nu le aduce nicio satisfacție și lipsa aprecierilor din partea superiorilor și a echipei.

Studiul “Cum e să lucrezi în IT în 2024” oferă o perspectivă 360° asupra dinamicii forței de muncă din IT și ajută la identificarea de strategii inovatoare pentru recrutarea, motivarea și reținerea talentelor. Sondajul a fost realizat în noiembrie-decembrie 2023, pe un eșantion de 840 angajați în IT din România.

Cu o experiență de peste 24 de ani în domeniu, Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

Orion Innovation este lider global în servicii de transformare digitală și dezvoltare de produse, cu 12 centre de livrare majore răspândite în America, APAC și EMEA. Cu un istoric de peste 30 de ani, are o echipă formată din circa 6.400 de profesioniști și ajută companiile din Fortune 1000 să îmbunătățească eficiența și experiența clienților, contribuind la dezvoltarea de noi produse digitale. Serviciile oferite includ dezvoltarea de software, soluții cloud, transformare digitală și consultanță IT.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share