Ursus Breweries are un nou vicepreședinte Resurse Umane

Din 1 mai, Roberto Follacchio a preluat rolul de vicepreședinte Resurse Umane al Ursus Breweries.

Roberto Follacchio vine din rolul de Sr. HR Business Partner Commercial al Birra Peroni Italia, parte din Asahi Europe & International, unde a dobândit o vastă experiență în susținerea funcțiunilor comerciale. A avut un rol esențial în procesul de transformare digitală a departamentului de HR al Birra Peroni.

Echipa din România are rezultate extraordinare, iar deținerea certificării Top Employer, pentru al treilea an consecutiv, atestă faptul că avem deja, pe plan local, cele mai înalte standarde privind politicile de resurse umane. Sunt pregătit să-mi pun la dispoziție know-how-ul și să lucrez alături de noua mea echipă ca să ducem mai departe proiectele de succes deja existente, dar și ca să dezvoltăm noi inițiative, menite să-i ajute pe fiecare dintre colegii noștri să-și pună în valoare potențialul. Ne dorim să aibă o experiență foarte bună de lucru în fiecare zi și să creeze conexiuni valoroase cu membrii comunității locale, cu clienții și consumatorii noștri, cu fiecare ocazie”, declară Roberto Follacchio.

Înainte să se alăture Asahi Europe & International, acesta a petrecut zece ani în echipa British American Tobacco, în diferite roluri – în Italia și în Chile (HRBP Comercial) -, iar apoi a devenit Talent & OE Manager pentru Zona Conului Sudic (Chile, Argentina, Peru, Paraguay, Uruguay, Bolivia). În 2018, a revenit în Italia, unde a fost HRBP pentru zona Europei de Sud și a coordonat hub-ul pentru zona comercială de pe piețele mediteraneene (Italia, Spania, Grecia și altele).

Printre proiectele importante pe care le-a coordonat la Birra Peroni se numără proiectarea și implementarea modului de lucru flexibil și coordonarea activităților de susținere a angajaților în perioada restricțiilor pandemice. Printre responsabilitățile sale recente s-a numărat și coordonarea unor proiecte ce au vizat evoluția organizației din punct de vedere comercial, iar în 2022 s-a concentrat asupra transformării digitale ale departamentului de HR.

Rolul de vicepreședinte Resurse Umane al Ursus Breweries a fost deținut, timp de cinci ani, de Zuzana Balejová, care devine director de Resurse Umane pentru clusterul ceh, slovac, german și austriac al Asahi Europe & International.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share