Ce au în comun un asistent medical, un profesor și un pompier? Lucrează și la Provident!
Și nu doar ei. Peste 1.500 de reprezentanți de vânzări ai Provident își împart dedicarea între două roluri. Ce nu împart însă deloc? Etica și responsabilitatea. Sunt adevărați profesioniști în toate rolurile lor și, mai ales, sunt oameni dedicați oamenilor din jurul lor.
Prin rolurile pe care le au, demonstrează că fiecare experiență și competență contează, în toate domeniile în care sunt aplicate. La final, toată lumea are câștigat: comunitatea primește sprijin la pătrat, iar ei merită apreciere dublă.
Astazi, te invităm să-l cunoști pe Adrian Vasile, care îmbină intr-un mod natural rolul de profesor de matematică cu cel de reprezentant de vânzări Provident. Află, din povestea sa, cum experiența de dascăl aduce valoare și în lumea Provident.
- Când bonusul devine amintire sau Cum să integrezi experiențele în planul de recompensare
- Delia-Elena Bărbuță, studenta medaliată cu argint la Olimpiada internațională de Blockchain
- „Bună, sunt manager de recrutare. Am un job pentru tine”. Cum te poți proteja de anunțurile de recrutare false, venite prin SMS sau Whatsapp
Dar cum a ajuns să Adrian să aibă două roluri atât de diferite? În cel de profesor a „intrat” acum 22 de ani, după absolvirea Facultății de Fizică. Erau destul de puțini profesori de fizică, iar el era printre cei mai tineri.
Adrian s-a alăturat lumii Provident în 2010. Nu a fost neapărat o întâlnire pe care și-a planificat-o, însă ea i-a adus un rol de care se bucură astăzi. 2010 a fost anul în care s-au întâmplat mai multe schimbări în sistemul de învățământ, iar Adrian – la fel ca mulți dintre colegii săi – a întâmpinat unele greutăți financiare. Așa că perspectiva unui al doilea job a devenit o opțiune bună pentru Adrian si familia lui. La fel ca pentru mulți alți colegi, care, deși au deja un rol bine definit în viețile lor, se alătură Provident fie pentru a-și rotunji veniturile, fie pentru a rămâne conectați la comunitate după pensionare, fie pentru a îmbina nevoia unui venit suplimentar cu bucuria de a ajuta alți oameni în jurul lor.
„Pe vremea aceea, în 2010, copilul nostru era mic – dacă-mi aduc bine aminte, era în clasa I -, și am zis că trebuie să iau un împrumut. Domnul care venise să îmi acorde împrumutul și care urma să-mi devină manager mi-a propus să încep o colaborare cu Provi, din moment ce aveam timp liber și aveam nevoie de bani. I-am spus că nu am experiență în zona aceasta, dar m-a încurajat spunându-mi că voi învăța și că mă va ajuta în tot ce am nevoie. Acesta a fost începutul frumos în Provident”, își amintește el.
Ce a început ca o necesitate – completarea veniturilor – s-a transformat într-un job pe care Adrian îl face cu pasiune și care îi aduce satisfacții nebănuite inițial. Are posibilitatea să ajute oameni, iar asta este foarte important pentru el.
De altfel, rolul unui reprezentant de vânzări Provident în comunitate poate fi privit dintr-o perspectivă mai largă, spune Adrian. Una în care nu banii sunt răspunsul la orice soluție, ci crearea unor relații valoroase, bazate pe încredere, transparență și respect.
„Am avut clienți care au făcut un împrumut pentru o operație – unul dintre ei la șold, un altul, la ochi. Primul și-a revenit în mare măsură, se mișcă foarte bine și tot cu mine lucrează. O altă doamnă, tot cu operație la șold, avea și asigurare și m-a întrebat dacă asigurarea îi acoperă costurile. I-am spus să-mi aducă actele și să căutăm împreună o soluție. Am găsit-o. N-au fost doar clienți cu probleme de sănătate. Unii au reușit să cumpere cele necesare pentru casă – un acoperiș, de exemplu – sau pentru alte evenimente speciale”.
De altfel, Adrian își amintește încă numele primului său client. Era o doamnă care avea nevoie de o refinanțare, în iarna lui 2012, în care au fost ninsori abudente. Nici nu avea cum să-i uite numele, fiindcă acela a fost un contract semnat după multe peripeții. La un moment dat, în drum spre clientul respectiv, pentru a finaliza procesul de acordare a creditului, Adrian a trebuit chiar să se urce într-un brad, ca să prindă semnal la telefon.
„Sunt 14 ani de când sunt în Provi și încă am clienți activi de atunci. Mulți mi-au mulțumit pentru că i-am îndrumat și am fost mereu alături de ei. Acesta este, de fapt, rolul nostru: să ne tratăm fiecare client cu respect și să-i oferim îndrumare când întâmpină probleme. Am avut clienți care au trecut prin perioade extrem de grele, de 4-5 luni, și i-am înțeles. Soluții se găsesc întotdeauna”. Pentru că Provident este în principal și despre clienții care își îndeplinesc planurile cu sprijin pe care l-ar putea primi cu greu din altă parte sau nu l-ar primi deloc.
La prima vedere, jobul lui Adrian Vasile de la Provi cu cel de bază, de profesor, nu au nimic în comun. Nu e deloc așa. A fost o surpriză și pentru el să constate că, practic, predatul la catedră și rolul de la Provident se completează. Munca de dascăl l-a învățat să fie calm, respectuos și disciplinat. Iar disciplina este „ingredientul” care îl ajută să mențină un echilibru între cele două activități, fără să se simtă copleșit.
„După 22 de ani de învățământ împliniți, după rutina zilnică din școală, simți nevoia să treci de la discuții cu copii care au între 12 și 18 ani la unele cu persoane mai mari sau de vârsta ta, într-un alt tipar. E adevărat, uneori, când am mai multe ore la școală, poate fi obositor, dar mi-am asumat acest statut, de a avea două joburi, și îmi îndeplinesc fără probleme îndatoririle. De multe ori, după agitația copiilor, e binevenită o discuție cu clienții Provident sau cu managerii companiei, care mă ajută să mă organizez, și cred cu tărie că datorită lor am ajuns la performanțele de acum”.
Ce i-ar recomanda Adrian Vasile unui viitor coleg, care se gândește dacă să devină și reprezentant de vânzări Provident, pe lângă job-ul pe care îl are deja? „În primul rând, să se gândească la ce îi poate aduce un job în plus. În cazul meu, a fost vorba de un venit suplimentar, care îmi era necesar mie și familiei și de care acum nu m-aș mai putea lipsi. Pentru alți colegi de-ai mei, pensionari, e vorba de nevoia de a rămâne conectați după ce ies din câmpul muncii, de socializare. Fiecare își cântărește nevoile și stie cât poate oferi.
Poți să vezi mult mai multe despre oamenii din Provi pe www.provident.ro/cariere. Iar dacă vrei să fii coleg cu Adrian Vasile, Provident are un rol care își așteaptă “ocupantul-pereche”. Le găsești pe toate aici.