Cognizant România angajeazǎ peste 100 de specialişti IT şi investeşte în viitorul industriei tech

Una dintre cele mai mari companii de IT din țarǎ recruteazǎ mai mult de 100 de experți IT, în plus față de cei peste 100 angajați de la începutul acestui an.

Posturile vacante, nivel Mid-Senior, sunt disponibile în toată România, într-un model de muncă hibrid, pentru specialiști în Java, FullStack Web, .NET, AI & Analytics, Data, DevOps și QA Automation. Acești experți vor lucra cu clienți din SUA și Europa, companii ce activează în Healthcare, Media & Tech, Banking & Financial Services, Retail, Automotive, care își doresc experiențe digitale personalizate pentru utilizatorii lor finali și pentru business, pentru a-și automatiza, optimiza și digitaliza experiențele. Specialiștii IT pot aplica la pozițiile disponibile direct pe pagina LinkedIn Cognizant, la secțiunea “Jobs” în România.

Evoluția tehnologiei aduce şi noi trenduri pe piațǎ în ceea ce priveşte pregătirea pe care specialiştii IT trebuie sǎ o aibǎ ca să facă fațǎ cererii din zona de business. Mai multe detalii se regăsesc în studiul realizat de Cognizant împreună cu Oxford Economics, New Work, New World, care se referǎ la adopția inteligenței artificiale generative și impactul asupra societății şi viitorului muncii (studiul cuprinde evaluarea și prognozarea impactului economic al Gen AI în SUA, în următorii zece ani).

Conform studiului, 90 la sută dintre locurile de muncă vor fi perturbate într-un fel de Gen AI, pregătind scena pentru o schimbare profundă a modului în care abordăm munca, productivitatea și creșterea economică. Impactul tehnologiei va fi influențat de rata de adoptare din partea business-urilor și de cât de repede se pot adapta oamenii la noile moduri de lucru.

Sectorul IT a resimțit provocǎri constante în ultimii ani, de la creşteri accelerate pânǎ la reechilibrarea care a început în 2023. În acest context, capacitatea de adaptare şi flexibilitatea companiilor, dar și a specialiştilor din domeniu, reprezintǎ o prioritate. Este important sǎ continuǎm sǎ generǎm valoare pentru fiecare industrie prin soluții digitale ce evolueazǎ acum în mod accelerat şi sǎ ne susținem clienții, asigurându-ne astfel succesul reciproc. E nevoie ca fiecare specialist IT să-și analizeze setul de abilități şi expertiza, sǎ învețe, sǎ se dezvolte constant, ca să fie în pas cu noile tendințe. Acest lucru începe devreme, prin apetitul educat pentru tehnologie pe care îl au noile generații, şi continuǎ pe tot parcursul carierei fiecǎrui profesionist”, declară Mihai Constandiș, Country Manager, Cognizant România.

“Pe măsură ce clienții noștri privesc tot mai mult spre viitor și se gândesc la cum va arăta business-ul lor mâine, căutând să inoveze, în special încercând să încorporeze inteligența artificială, am încercat să gândim serviciile și soluțiile pe care le oferim astfel încât să acoperim aceste nevoi. Am observat o disponibilitate în creștere din partea clienților pentru investiții în această direcție. Prin urmare, în plus față de cei peste 100 angajați de la începutul lui 2024, recrutăm peste 100 de experți IT, nivel Mid-Senior, din toată România, pentru munca în regim hibrid, specialiști în Java, Full Stack Web, .NET, AI & Analytics, Data, DevOps și QA Automation”, spune Matei Neagoș, Head of Delivery, Cognizant România.

“Educația continuǎ este o direcție strategicǎ în Cognizant România. Angajații noștri beneficiază de programe vaste de Learning & Development, inclusiv programe diversificate de Reskilling şi Upskilling şi programe de inovare. În iunie am avut o sǎptǎmânǎ dedicatǎ Learning & Development, iar în iunie-iulie derulǎm intern Innovation Festival, context în care colegii noştri împǎrtǎșesc experiențe de inovare”, arată Raluca Dolan, HR Director, Cognizant România. 

“Investim în educație şi în comunitǎțile din care facem parte. La finalul lunii iunie, am donat echipamente IT în valoare de 85.000 de euro cǎtre Asociația Studenților Universitǎții de Artǎ şi Design din Cluj-Napoca. Investim şi în educație prin metode alternative, cum este colaborarea cu Destiny Park, acest spațiu inedit care îşi va pune amprenta asupra noilor generații de tineri”, explică Raluca Dolan. 

Cognizant România este singurul partener IT al Destiny Park.

Studio tech interactiv pentru copii, la Destiny Park

Cognizant România lansează un nou concept edu-tech în Studio-ul din Destiny Park București, unde compania este prezentă cu un spațiu alternativ de joacă și învățare din 2022.

Cognizant România este singurul partener IT al Destiny Park, orașul în miniatură dedicat copilor, iar vara aceasta vine cu o nouă experiență gândită să activeze creativitatea și curiozitatea vizitatorilor. Copiii care vor ajunge în spațiul de experiență Cognizant vor face primii pași pe tărâmul IT. Puzzle-uri inedite, serii logice, intrebări de cultură generală legate de tehnologie, jocuri menite să le dezvolte diverse abilități și cunoștințe – toate acestea le oferă un cadru optim pentru explorarea tehnologiei într-un mod atractiv.

“Destiny Park este un reper în educația non-formală în România. În 2023, am avut 173.175 vizitatori. Când am deschis parcul, în septembrie 2022, am luat în calcul, pentru primul an, doar vizitatori din București și Ilfov. Acum vin copii și din Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Timișoara, ori din străinătate. Asta ne bucură, fiindcă oamenii au înțeles repede ce înseamnă învățarea prin joacă și joc. Parteneriatele cu companii de renume precum Cognizant ne ajută să aducem realism în experiențele copiilor și să le consolidăm percepția despre industriile reprezentative. Copiii iubesc tehnologia și se bucură de experiențele care aduc și distracție, pe lângă informații. Activitatea Cognizant din Destiny Park este foarte apreciată, iar schimbarea pe care tocmai am făcut-o îi va face pe copii să fie și mai interesați de domeniul IT”, precizează Ana-Maria Pascaru, Director de Marketing Destiny Park.

Activitățile sunt structurate pe categorii de vârstă, 3-6 ani, 7-10 ani și 11-14 ani, astfel încât fiecare copil care ajunge în Studio-ul Cognizant să aibă parte de o experiență memorabilă, potrivită cu vârsta și cu percepția, înțelegerea și curiozitatea sa.

DESPRE COGNIZANT

Își ajută clienții să-şi modernizeze tehnologia, să reimagineze procesele și să transforme experiențele, astfel încât să poată rămâne în top într-o lume aflatǎ în schimbare rapidă. Cognizant Romania este prezentǎ în România din 2018, când Cognizant a achiziționat Softvision, companie fondatǎ în 1998, în Cluj-Napoca. Cognizant este angajator de top în România, cu sedii în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Baia Mare, cu 2.400 de angajați, și unul dintre cele mai mari centre de dezvoltare software Cognizant din Europa de Est. Anul acesta, Cognizant România a ocupat locul al doilea în topul Randstad România Employer Brand Research 2024, cea mai cuprinzătoare cercetare de brand de angajator din lume.

DESPRE DESTINY PARK

Se adresează copiilor cu vârste între trei și 14 ani și este situat în zona comercială Băneasa din București. Promovează învățarea prin joacă și educația alternativă în rândul cadrelor didactice și al părinților și a devenit rapid un punct major de interes pentru petrecerea timpului liber sau pentru programele Școala altfel și Săptămâna verde.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share