Parteneriat pentru educație: producătorii de cabluri din România susțin dezvoltarea competențelor tehnice ale studenților de la Universitatea POLITEHNICA

Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR) a încheiat un parteneriat cu Universitatea Politehnică din București (UPB), cu durata de patru ani.

Cele două organizații își propun să exploreze și susțină inițiative, obiective și acțiuni de interes comun. Prioritatea este creșterea calității și relevanței educației și formării studenților și absolvenților pe piața muncii.

“Parteneriatul dintre o organizație puternică, cu jucători importanți din industrie, și o instituție cu influență majoră asupra formării viitorilor specialiști din domeniu, este o asigurare pentru un viitor profesionist, capabil să genereze soluții adaptate unei societăți moderne, în pas cu evoluția tehnologică mondială. Avem mare încredere în potențialul studenților formați la UPB”, declară Cristian Gheorghe, președintele APPCR.

“Acordul de colaborare cu APPCR pune o temelie importantă la dezvoltarea forței de muncă din domeniile tehnice și la asigurarea continuității unei industrii competitive, cu o evoluție semnificativă în România. Prin parteneriatul cu APPCR, ne propunem mai multe obiective majore, precum dezvoltarea unor proiecte de cercetare-dezvoltare, prin care să încurajăm inovarea, cercetarea științifică și dezvoltarea tehnologică, în domenii de interes pentru societate. Credem că sprijinirea studenților pentru obținerea unor stagii de practică, internship-uri și vizite de studiu la societățile membre APPCR, joacă un rol important în calitatea activității profesionale pe care o vor avea imediat după absolvire”, spune Mihnea Costoiu, rectorul UPB.

Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR) este singura asociație de profil din industrie. Reunește principalii producători de cabluri la nivel național, precum Prysmian Cabluri și Sisteme, ICME Ecab, Electroplast, RCB Electro 97, Iproeb, Teraplast și PGA Electric.

UPB este una dintre cele mai vechi și prestigioase școli de ingineri din România, cu o tradiție de peste două secole. Este cea mai mare universitate tehnică din țară, cu 15 facultăți și circa 25.000 de studenți, și unul dintre principalii furnizori de resursă umană înalt calificată pentru industria din România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share