Banner

#UnPicDePoveste de la Provi: Daliana Popa, Senior Legal Advisor în departamentul Juridic

Cine e Provident? Provident este o persoană juridică, o companie. Oamenii care dau personalitatea companiei sunt cu totul altă poveste. O poveste pe care o vom descoperi până la final de an, dintr-o serie de interviuri cu oameni din toate departamentele. O poveste scrisă de ei, autentică și fără filtre.

În România din 2006, Provident este o instituție financiară-nebancară, care oferă produse financiare simple și personalizate unei categorii de români care, altfel, ar putea fi excluși din ofertele altor instituții financiare. Cam atât despre companie, dar curiozitatea de mai mult poate fi hrănită de aici. Cât despre oamenii din Provi, povestim astăzi cu Daliana Popa, Senior Legal Advisor în departamentul Juridic, aflată în companie de un an și jumătate.

Mai jos, #UnPicDePoveste prin ochii și cuvintele Dalianei.

Daliana crede în lucrul bine făcut – în profunzime, nu superficial, la suprafață – și la birou, și acasă. Nu aș putea să separ cele două planuri, pentru că sunt strâns legate. Cred că dedicarea este caracteristica definitorie și când vorbim despre Daliana-omul, și despre Daliana-profesionistul”, spune Daliana.

Poate și de asta simte că la Provident e în locul potrivit. Îi place cum compania reușește să acorde aceeași atenție și angajaților – oamenii care îi scriu povestea – și clienților. În opinia sa, preocuparea pentru bunăstarea psiho-emoțională, fizică și financiară a angajaților se simte și se vede clar nu doar din mesajele managementului, ci și din multitudinea de programe pentru angajați, disponibile în companie. Preocuparea pentru clienți reiese atât din promptitudinea cu care Provident încearcă să-și ajute clienții, cât și din îmbuntățirea constantă a calității serviciilor pentru clienți și toate programele desfășurate de companie pentru a fi aproape de clienți, în diferite ocazii sau când au nevoie.

Ce ar schimba la Provi? “Modestia. Toate proiectele <de bine> pe care Provi le oferă societății românești sunt mult prea puțin cunoscute în afara companiei”, crede Daliana.

Lucrează aici de doar un an și jumătate, dar consideră că, atunci când a decis să se alăture companiei, n-ar fi putut să ia o decizie mai bună. Cel mai mult îi place că trebuie să găsească mereu soluții la situații noi, îi mai place echipa faină din care face parte și apreciază mult orientarea companiei către oameni. N-ar putea spune neapărat că e ceva ce nu-i place la jobul ei, dar găsirea unor soluții rapide la situații noi poate fi o sabie cu două tăișuri: pe cât e de plăcută și provocatoare, pe atât de copleșitoarea poate deveni – uneori, nu foarte des.

“Există trei lucruri care contează în aceeași măsură pentru mine la un job: dificultatea jobului, remunerația proporțională cu volumul de muncă depus și echipa în care lucrez. Deci, echipa este extraordinar de importantă pentru mine și apreciez la colegi sinceritatea, transparența, rigurozitatea, atenția la detalii, creativitatea, capacitatea de a lucra în echipă, autenticitatea, puterea de a face haz de necaz și bunăvoința… adică toate calitățile pe care le au colegii din echipa în care lucrez”, spune Daliana Popa.

Pe tinerii care se află la început de carieră și care se alătură echipei Provident i-ar sfătui, în primul rând, să încerce să aibă constant un dialog sincer cu ei înșiși și să calculeze costul oportunității pentru orice alegere pe care o fac. “Indiferent că ești conștient sau nu, tu plătești un preț pentru orice alegere”, este convinsă Daliana. Ca să evite plafonarea, i-ar îndemna să fie curioși, să se întrebe de ce se fac lucrurile în modul în care se fac, să caute întotdeauna sensul profund din spatele a ce fac și să citească mult, ca să găsească răspunsurile pe care le caută.

De altfel, și Daliana a găsit o mulțime de răspunsuri în valul de “turbulențe” din ultimii trei ani – pandemia, războiul din Ucraina ori rata inflației. “Deși credeam că învățasem lecția recunoștinței cu ceva timp în urmă, pandemia și războiul din Ucraina mi-au dat un refresh și mi-au reamintit că, în fiecare zi, trebuie să fiu conștientă de lucrurile pentru care sunt recunoscătoare, să mulțumesc pentru ele și să mă bucur de ele acum, în prezent. Adaptabilitatea e o lecție pe care rata inflației cred că ne-a dat-o tuturor. Cred că toți am fost nevoiți să ne ajustăm planurile de cheltuieli și economii și chiar obiectivele personale. Nu în ultimul rând, cea mai puternică lecție pe care am învățat-o a fost să pun accent pe sănătatea mea emoțională, prin căutarea echilibrului dintre job și viața personală. Încă încerc să-mi dau seama cine sunt eu în afara jobului și să nu mă mai simt vinovată că petrec câteva ore cu cei dragi și nu muncesc sau nu fac ceva pentru evoluția mea profesională”.

Ce ar vrea Daliana să spună despre ea peste zece ani? “Peste zece ani, când mă uit în urmă, aș vrea să spun că mi-am respectat crezul profesional și că am obținut întotdeauna rezultatul maxim din resursele disponibile în acel moment”.

Poți să vezi mult mai multe despre oamenii din Provi pe undelucram.ro și www.provident.ro/cariere. Iar dacă vrei să fii coleg cu Daliana, avem un rol care își așteaptă “ocupantul-pereche”. Le găsești pe toate aici. Dacă nu te-am convins încă, îi lăsăm pe colegii din Provi să facă asta, în poveștile viitoare. Până atunci, poți să arunci o privire și la povestea Alexandrei, din departamentul Call Center, a lui Bogdan, absolventul de Istorie care conduce echipa de Managementul Informației, a lui Alin, Senior Credit Risk System Analyst în departamentul Credit Risk, a Mihaelei, “Gânditorul” din echipa de Resurse Umane, sau a Mariei, Sales & Service Performance Analyst în departamentul Financiar.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share