Povestea Kaufland Romania a început pe 13 octombrie 2005, odată cu deschiderea primului magazin, în Colentina. În anul în care împlinește 15 ani, este lider al pieței locale de retail, a patra companie din România după cifra de afaceri și unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat, cu un număr total de peste 15.000 de angajați care reușesc să transforme, zi după zi, povestea în realitate.
În primul an al Kaufland în România, Laura Iancu a călătorit 50.000 de kilometri între cele trei magazine abia deschise în țară. Ca auditor, verifica dacă marfa era așezată pe rafturi conform sistemului First in, first out (FIFO), adică să nu pui la raft pate care a ajuns azi la depozit, când tu mai ai baxuri cu pate de scos, ajunse ieri. Verifica actele pentru marfa primită și cantitățile, apoi căuta produsele. Se uita la casieri dacă scanează fiecare produs din coșuri și făcea rotații de câte două săptămâni între magazine.
Pentru Laura, odată cu trecerea anilor, cel mai greu a fost să accepte că trebuie să stea mai puțin în magazine și mai mult pe strategie. În primul an și jumătate în care și-a format o echipă de auditori pe care îi coordona, i-a fost dificil să nu dubleze analizele din magazine pe care le făceau ei. Însă, pentru că voia să-i ajute să se dezvolte, a renunțat să mai facă acest lucru.
- Peste 5.000 de joburi la Angajatori de TOP. 80 de companii recrutează la cel mai mare târg de carieră, la finalul lunii martie
- #PrimaPeListaTa: Cum arată echilibrul după o carieră în politică – Mara Calista
- Voxxed Days Bucharest: „Pentru a rămâne competitiv, sectorul IT din România trebuie să vândă inovație, nu doar ore de muncă”
După nouă ani, Laurei i s-a propus să preia conducerea departamentului de resurse umane. „Un noroc”, pentru că avea o fetiță ce urma să-nceapă școala și-și dorea să mai reducă din drumuri. Nu i-a plăcut niciodată să fie un manager stresant, așa că-și lasă colegii să vină cu propuneri și să facă greșeli, pentru că oamenii trebuie să învețe din ele. I-a învățat să gândească doi-trei pași în avans pentru fiecare decizie luată.
Își amintește de o colegă căreia i-a fost greu să-i spună când a greșit un contract. Mișuna prin fața biroului ei, iar pentru Laura a fost un semn. A învățat că dacă colegii trec de câteva ori prin fața biroului și se uită spre ea, cel mai bine e să le facă semn cu mâna și să-i invite la o discuție. Apoi urmează, cum a fost în cazul cu contractul, discuția: „Ce s-a întâmplat?”; „Foarte bine că mi-ai spus, prefer să știu de la tine”; „Ce ai făcut ca să corectezi?”; „Așa aș fi făcut și eu”.
Cu validările se luptase încă din audit, când i se reproșase că nu spune „bravo” colegilor. Pentru că ea n-a avut nevoie de confirmări de la șefi când făcea ceva bine, i se părea normal ca oamenii din jur să-și facă treaba fără să aștepte validare. Dar s-a adaptat, a păstrat disciplina de la modelele ei în viață – tatăl și bunicul, ambii militari –, și le-a îmbinat cu „bravo” și cu focusul pe rezultate moștenit și din opt ani de handbal în generală și liceu.
Cu pasiune, stai și 15 ani într-un loc.
Astăzi, fie că lucrează împreună cu colegii la un sistem de digitalizare a tuturor dosarelor de personal, fie că organizează concursuri de strâns baterii, doze de aluminiu sau plastic, Laura știe că e mereu loc de mai bine pentru cei peste 15.000 de angajați.
„În statistici se spune că schimbarea o dată la cinci ani e bună, dar tot timpul m-am lovit de proiecte noi. La Kaufland mereu s-au încurajat inovația și dezbaterea pe idei. Și nu ai cum să stai atâta timp într-un loc dacă nu o faci cu plăcere și pasiune”.
Cu un click pe numele de mai jos, puteți descoperi și alte povești ale unor oameni care scriu povestea de succes a companiei Kaufland în România


















Posturile disponibile la Kaufland, la nivel național, se regăsesc pe www.cariere.kaufland.ro.
Persoanele cu dizabilități interesate de un loc de muncă pot aplica pe adresa cariere@kaufland.ro.